Mára Singh mama indiai Dhal receptjét hoztuk nektek, ami egy finom, enyhén csípős vegán lencsetál étel.
A videóban a teljes elkészítést láthatjátok, de a receptet magyarul itt találjátok: 130-130 gramm vörös és zöld lencse (hántolt) 1,25 liter víz 150 gramm friss spenót (megmosva, nagyobb darabokra vágva) 1 teáskanál só 1/4 teáskanál őrölt kurkuma 2 evőkanál Mr. Singh's Punjabi Pesto 1,5 evőkanál Mr Singh's Hot Punjabi Chilli szósz (ízlés szerint extra chilli paprikával, vagy plusz egy kanál szósszal)
A recept nagyon egyszerű: A megmosott lencséket együtt egy lábasba tesszük a megadott víz mennyiséggel, forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a sót és a kurkumát, majd további 15 percig főzzük. Egy külön lábasban 1 percig forraljuk a pesto szószt, hozzáadjuk a chilli szószt ízlés szerint esetleg extra chilli paprikát. Levesszük a tűzről és belekeverjük a lencsébe, további 5 percig főzzük együtt. A gázt elzárjuk, és a frissen nagyobb darabokra vágott spenótot hozzáadjuk. Átkavarjuk, és kész az igazi chillis indiai dhal lencsetálunk. Korianderes rizzsel tálaljuk.